Busselskab får beslaglagt bus udleveret
Af: kollektivtrafik
Anklagemyndigheden under Syd- & Sønderjyllands Politi vurderer, at busselskabet Umove, der fik beslaglagt en bus, der havde været involveret i flere færdselsuheld i Tønder 22. april i år, havde gjort, hvad det kunne for at forhindre, at bussens chauffør kørte i påvirket tilstand
Bussen havde været involveret i to færdselsuheld, og da politiet blev tilkaldt, kunne en patrulje konstatere, at buschaufføren havde en promille over det tilladte. Chaufføren blev sigtet for spirituskørsel og overtrædelse af straffeloven, og bussen blev tilbageholdt og efter kendelsen 16. juni beslaglagt med henblik på konfiskation.
- Anklagemyndigheden har efter rettens kendelse modtaget dokumenter fra busselskabet, som har givet os anledning til at vurdere sagen på ny. Efter at have gennemgået sagen er vi nået frem til, at der ikke er grundlag for at opretholde beslaglæggelsen, ligesom der ikke er grundlag for senere at konfiskere bussen, da vi vurderer, at busselskabet har gjort alt, hvad det kunne, for at sikre sig, at bussen ikke blev brugt til vanvidskørsel, siger advokaturchef Jannie Dahl Nøhr fra Anklagemyndigheden ved Syd- & Sønderjyllands Politi.
Hvis et køretøj bruges til vanvidskørsel, skal det efter færdselsloven konfiskeres, medmindre konfiskationen vil være uforholdsmæssigt indgribende. Der skal foretages en helhedsvurdering af sagens samlede omstændigheder, og i dette tilfælde betyder den samlede vurdering, at bussen udleveres til busselskabet.
Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel:
- Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder
- Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder
- Særlig hensynsløs kørsel
- Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 km/t
- Kørsel med en hastighed på 200 km/t eller derover
- Spirituskørsel med en promille over 2,00
Operatører
Emner i fokus
BÆREDYGTIGHED
MOBILITET