KTF Transmision
NYHEDER 1. JUL 2022 KL. 10:35

Lufthavn i Vestdanmark har sat passagerrekord for juni - og for andet kvartal

Af: kollektivtrafik


Flytrafikken til og fra Billund Lufthavn er kommet så højt op, at den tidligere passagertalsrekord for juni er blevet slået. Hele andet kvartal af 2022 slår også passagerrekorden fra 2019


I juni 2022 er der gået 403.060 passagerer igennem terminalen i Billund Lufthavn, hvilket svarer til en vækst på 7,5 procent i forhold til juni 2019. Passagerrekorden bliver ikke kun slået på månedsbasis, men også på kvartalsbasis. Årets andet kvartal i 2022 viser en vækst på med 5,6 procent i forhold til andet kvartal i 2019.


Aktiviteten fra de ferierejsende er høj, men de erhvervsrejsende på ruteflyene, og i særdeleshed på hub-ruterne til eksempelvis Amsterdam, Frankfurt, München og Paris holder et pænt niveau. Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn, ser det ikke som en overraskelse, at erhvervstrafikken i Billund Lufthavn igen er høj.


- Billund Lufthavn er den foretrukne erhvervslufthavn i Vestdanmark, hvor vi på grund af vores centrale placering er gateway for erhvervslivet fra nord for Aarhus til Holstebro og Esbjerg, til Aabenraa og Odense og alt herimellem. Vi ligger lige i smørhullet af hele det innovative Produktionsdanmark, som stadig har behov for at rejse for at installere, montere og sælge produkter, siger Jan Hessellund og fortsætter:


- Når flyselskaberne inden for de sidste 12 måneder har åbnet 37 nye ruter til og fra Billund Lufthavn, så vi nu har 120 direkte destinationer, og når de store netværksselskaber har mange ugentlige afgange til deres store netværk i eksempelvis Amsterdam, Paris, London, Frankfurt og München, så har erhvervslivet alle muligheder for at pleje deres globale marked. Når erhvervslivet flyver ud af Vestdanmark, flyver de ud af Billund Lufthavn.Stor efterspørgsel på luftfragt via Billund Lufthavn
I juni 2021 blev der sat ny absolut rekord på luftfragten i Billund Lufthavn. Der var fremgang på kurerflyene DHL, TNT og UPS og ligeledes på Turkish Airlines Cargo. Rekorden fra sidste år har Billund Lufthavn næsten forsvaret i 2022, hvor der er blevet fragtet 6.435 ton igennem Billund Lufthavn, hvilket er 2,4 procent mindre end i juni sidste år.