Torsdag 4. november er store tælledag i S-togene
Af: kollektivtrafik
DSB vil tælle, hvormange der rejser med S-tog torsdag 4. november. Formålet er at give DSB et indblik i de rejsemønstre, som S-togs kunderne har på et almindeligt hverdagsdøgn. For at kunne få det ønskede indblik i rejsemønstre, vil alle, der skal med S-tog torsdag 4. november blive mødt af en person i gul eller grøn vest, som giver én brik, som man skal tage med på rejsen og siden aflevere på den S-togstation, der er den sidste på rejsen
- For at sikre bedst mulig service til vores kunder, så har vi brug for at vide, hvordan de rejser rundt på S-togs nettet. Vi lavede en lignende tælling for seks år siden, så vi skal have opdateret vores viden. Blandt andet fordi der siden er føjet Køge Nord og Vinge stationer til på S-togsnettet og Metro Cityringen er åbnet, siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff.
I øjeblikket stiger der 320.000 rejsende på S-toget hver dag. Før corona-tiden var der 380.000 daglige rejsende.
- Der er færre rejsende lige nu, men vi kan se, at flere og flere vender tilbage, så det er endnu mere vigtigt at tage godt imod kunderne ved at kende deres behov ud fra rejsemønstrene, påpeger Charlotte Saltoft Kjærulff.
Udover at vise rejsemønstre giver tællingen også et fingerpeg om, hvordan kunderne bruger muligheden for gratis at tage cykler med i S-toget. Den viden skal blandt andet bruges til at forbedre planlægningen af togdriften til gavn for kunderne.
- Nogle vil måske mene, at vi med Rejsekortet kan få noget af den viden. Det er ikke muligt, da vi også har mange, der rejser på pendlerkort eller ungdomskort. Så det her er den bedste metode til at sikre, at alle er med. Vi håber, at kunderne tager godt imod tællerne, så vi kan få et retvisende billede af vores kunders brug af S-togene, siger Charlotte Saltoft Kjærulff.
Tællingen betyder det, at alle S-togsrejsende torsdag 4. november får en såkaldt tællebrik i hånden, når de kommer for at tage toget fra en de 86 S-togsstationer i Hovedstadsområdet. Passageren skal beholde brikken - også hvis de skifter S-tog undervejs - indtil de afslutter togturen. På slutstationen skal passagerne aflevere brikken til en af de omkring 1.000 tællere, der i løbet af døgnet vil være på stationerne for at uddele og indsamle brikkerne. DSB peger på, at tællingen ikke kommer til at påvirke driften, så kunderne kan rejse, som de plejer.
Fra 1937 og frem til 2008 har der næsten årligt været foretaget den slags tællinger. Siden er S-togene blevet udstyret med et automatisk tællesystem, men de viser ikke rejsemønstrene. Sidste tælling blev foretaget i 2015 og bliver nu gentaget.
Passagertal
Emner i fokus
BÆREDYGTIGHED
MOBILITET