NYHEDER 27. JAN 2021 KL. 23:00

Næstved Taxa kørte ældre borgere til corona-vaccination

Af: Redaktionen

Næstved Taxa fik kam til sit hår, da de blev spurgt, om de ville hjælpe Næstved Kommune med at transportere borgere til vaccination, og det hele endte godt. Trods udfordringer og travlhed gik de fire dage så gnidningsfrit, som det var muligt.


Ole Gaarde Kristensen fra Næstved Taxa stillede sig i front og dirigerede og koordinerede. Det var Næstved Kommune, der ringede til Ole Gaarde Kristensen for at høre, om Næstved Taxa kunne hjælpe med at transportere borgere over 85, der bor i eget hjem, der nu kunne blive vaccineret. Det ville og kunne de godt, og foran Ole Gaarde Kristensen og Næstved Taxa lå nu fire dages benhård knoklen.

Corona- og logistikudfordringer
Der var flere udfordringer, der dukkede op. Dels er der de gængse coronarestriktioner med afstand, og hvor mange der må være i hver vogn, dels kan vaccinationsholdet maks. vaccinere 18 i timen, og når man er blevet vaccineret, skal man sidde et kvarter for at sikre sig, at der ikke er nogen reaktioner på at blive vaccineret.

Oven i skal tilgangen af borgere med taxi tilpasses tilgangen af borgere, der kører selv og – da der blev leveret yderligere vacciner – tilgangen af Region Sjællands frontpersonale, der også kunne få første dosis af vaccinen. En sidste udfordring var også, at når først vaccinen er tøet op kl. 10, når centeret åbner, skal den bruges inden 16:30, for at den virker.

Ole Gaarde Kristensen fortæller, at Næstved Taxa nu har lavet en ”lex vaccine”, så de ikke behøver opfinde den dybe tallerken forfra, hvis og når lignende ting sker igen. Han slutter:

- Det har været en logistikprøvelse af den anden verden. Det var også det mest givende, jeg har prøvet i de 30 år i denne branche. Jeg glæder mig også til, at de skal revaccineres.

 

Kilde: Dansk PersonTransportCorona Taxikørsel Trafikplanlægning