NYHEDER 18. JUL 2021 KL. 20:25

Nordjyderne vender tilbage til busser og tog, og tilfredsheden er i top

Af: Redaktionen

Kunderne vender langsomt men sikkert tilbage til busser og tog i Nordjylland. Samtidig viser den seneste kundetilfredshedsanalyse i NTs busser og tog, at tilfredsheden er markant stigende. Tilfredsheden har aldrig været højere


I december 2020 var det tydeligt at se på kundernes tilfredshed, at det havde været vanskeligt for kunderne at navigere i alle de restriktioner, der havde været i den kollektive trafik i Nordjylland i efteråret 2020 som følge af COVID-19. En vigtig indikator for tilfredsheden med den kollektive trafik er den såkaldte NPS (Net Promotor Score). Her tilkendegiver kunderne, hvor sandsynligt det er, at de vil anbefale NT til venner og bekendte. Tilbage i december scorede busserne -14 og togene -1 på landsplan.

Trods det var NT’s busser og tog henholdsvis 3. bedst og 2. bedst i Danmark kun overgået af Metroen i København. I maj 2021 har kunderne fået samme spørgsmål, og her er der tydelig fremgang at spore. Samlet set (på tværs af bus og tog) scorer NT -4, og kundetilfredsheden i busserne er steget fra -14 til -11, mens kundetilfredsheden i togene er steget fra -1 til + 25.

 -Vi er utroligt glade for resultatet. Generelt så kæmper branchen med at få kunderne til at anbefale den kollektive trafik, men det til trods så ser vi en meget markant stigning i tilfredsheden og dermed loyaliteten hos vores kunder. Det giver os troen på, at den sidste del af vores kunder og flere til er tilbage i vores busser og tog efter sommerferien, siger Mette Henriksen, chef for kunder & salg hos NT.

 

Kunderne vender tilbage til den kollektive trafik

Nordjyderne har om nogen skulle navigere i diverse restriktioner i forbindelse med COVID-19, og samtidig så fik mange af pendlerne og skoleeleverne ændret transportadfærd grundet hjemmearbejde og nedlukninger. Det fik helt naturligt mange ellers loyale kunder til at vælge den kollektive trafik fra. Men selv under nedlukningen af de 7 nordjyske kommuner i efteråret 2020 var der mere end 10.000 daglige kunder, der stadig var afhængige af den kollektive trafik.

-At mere end 10.000 kunder dagligt er afhængige af den kollektive trafik fortæller os, hvor vigtigt det er, at vi fortsætter det gode arbejde og opretholder vores serviceniveau. Den kollektive trafik gør en stor forskel for mange, og det er vi meget bevidste om, udtaler Mette Henriksen.

I NT glæder man sig over at se, at kunderne vender tilbage til den kollektive trafik i takt med, at samfundet åbner op. Her før sommerferien er 3 ud af 4 af kunder tilbage i busserne eller togene i Nordjylland. Den kollektive trafik er stadig pålagt kapacitetsbegrænsninger, men de forventes at falde bort på den anden side af sommerferien, hvor langt de fleste skal tilbage på kontoret i større udstrækning, end det er tilfældet nu, og hvor ungdomsuddannelser og folkeskoler slår dørene op til endnu et skoleår.

 

Spændende tiltag i vente

Hos NT arbejder man i øjeblikket på at bliver klar til forskellige salgskampagner i 2. halvår. Et nyt tiltag ser dagens lys allerede i juli måned, hvor NT introducerer ”Grøn Søndag”. Her kan nordjyderne rejse frit med busser og tog (DSB ikke inkluderet) i hele Nordjylland den sidste søndag i juli og august til bare 25 kr.

-Der er en klar tendens til, at vi har brugt mange flere timer i den Nordjyske natur under Corona. Vi har opdaget nogle perler i vores fantastiske Nordjylland, og vi vil gerne bidrage til at Nordjyderne let og enkelt – og ikke mindst billigt – kan udforske vores skønne landsdel, siger Mette Henriksen.

Grøn Søndag billetten kan købes i NTbillet app’en og på NTs webshop, NTbillet.dk.Billetter og takster Corona Kundetilfredshed Trafikselskaber