NYHEDER 9. SEP 2022 KL. 19:00

Nordjyske stationer er blevet mere cykelvenlige

Af: kollektivtrafik

Nordjyske stationer er blevet mere cykelvenlige

Cykelvenlige stationer gør det lettere at kombinere cykel og tog. I juni stod syv cykelvenlige stationer klar i henholdsvis Skagen, Hulsig, Ålbæk, Hirtshals, Horne, Tornby og Vellingshøj - alle stationer i Vendsyssel, som betjenes af Nordjyske Jernbaner. Dermed er det blevet lettere for passagerne at kombinere cykel og tog


En cykeltur giver vind i håret, frisk luft og motion og så er det samtidig godt for miljøet. Med nye cykelvenlige stationer, så håber NT at kunne tiltrække endnu flere passagerer til toget.

- Flere og flere af vores kunder kombinerer forskellige transportformer. Det kan være plustur kombineret med bus og tog eller samkørsel den ene vej og bus eller tog den anden vej. Ved at få etableret de cykelvenlige stationer så gør vi det endnu mere attraktivt at vælge den kollektive trafik til og dermed også vælge den miljørigtige transportadfærd, siger Mette Henriksen, der er chef for Kunder & Salg hos NT.

De syv cykelvenlige stationer er skabt i samarbejde med Nordjyske Jernbaner, Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune samt Region Nordjylland. De cykelvenlige stationer indeholder forskellige faciliteter såsom cykelpumper, reparationssøjler, bordbænkesæt, overdækket cykelparkering, parkering til ladcykler med mere. I alt har det kostet ca. 2 millioner kroner at opsætte de nye faciliteter på stationerne - og kunderne har ifølge NT taget godt imod dem.

- Det er et fantastisk projekt og initiativ med de nye cykelstationer. Dem er jeg sikker på, at der er mange, som får stor glæde af. Vi cykler begge hver dag, almindelig cykel som el-cykel. Selvom bentøjet ikke er, som det har været, så er vi rigtig glade for at komme ud på cyklen. En tur ned til byen eller ned til havnen. Og nu også til “Hovedbanegården”, som vi kalder den her i Skagen, siger Chresten fra Skagen, mens Niels fra Hulsig siger, at han ser mange gode grunde til at tage cyklen til toget.

- Det er godt for helbredet, økonomien og ikke mindst miljøet. Nu har vi også fået sat nogle nye faciliteter op såsom reparationssæt og bordebænkesæt. Og når det specielt gælder Hulsig, så er der bare en særlig natur, som virkelig egner sig til en god cykeltur. Og det er noget, man kan nyde på cyklen på turen fra og til stationen, siger han.

 Mobilitet