NYHEDER 25. OKT 2023 KL. 23:00

Nye metrostationer giver nye forpladser i Sydhavn og Valby

Af: Redaktionen

Nye metrostationer giver nye forpladser i Sydhavn og Valby
Visualisering af stationsforpladsen på Mozarts Plads (Billede: Metroselskabet)

I 2024 åbner udvidelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavn og Valby. Med de fem nye metrostationer følger også fem nye offentlige byrum, som inviterer til leg, ophold, rummelig cykelparkering og nem adgang til Metroen.


Flere træer, bænke og cykelstativer skal sørge for, at metrostationerne på forlængelsen af M4 mod Sydhavn og Valby ikke bliver travle gennemgangssteder i byen, men attraktive nye pladser til glæde og gavn for de mennesker, der bor og arbejder i nærheden af dem.

Jesper Malmkjær, der er arkitekt hos Metroselskabet, siger:

- Pladserne ved Metroen er derfor også vigtige og centrale. Det er hér, man som beboer står af Metroen og umiddelbart føler sig hjemme i sit lokalkvarter. Ligesom metrostationerne skal pladserne være tilgængelige, overskuelige og trygge, og for de besøgende skal de slå tonen an for hele lokalområdet og egenarten i de omkringliggende kvarterer, samtidig med at de inviterer til at tage et pusterum i hverdagen.

Forskellige formål og funktioner
Arkitekt Jesper Malmkjær fortæller, at der har været et særligt fokus på at sikre, at stationspladserne spiller sammen med de omkringliggende omgivelser og samtidig passer til kvarterets behov.

På Havneholmen, Enghave Brygge og Mozarts Plads er arbejdet med at anlægge stationspladserne allerede i gang, mens arbejdet på Sluseholmen og Ny Ellebjerg (det kommende København Syd) først starter senere. Det skyldes, at der på nuværende tidspunkt opføres andre byggerier i området, som optager dele af stationspladsarealet.

Alle fem stationspladser forventes at være færdige i sommeren 2024.Infrastruktur Letbaner/Metro/S-tog