NYHEDER 7. SEP 2022 KL. 22:00

Transportministeren vil hjælpe regionale busruter

Af: Redaktionen

Transportminister Trine Bramsen lover statslig hjælp for at forhindre lukning af et stort antal busruter og store reduktioner på andre ruter. Det skal ske i et samarbejde med trafikselskaberne.


Transportminister Trine Bramsen (S) vil gerne slå det fast: Regeringen står hundrede procent bag den kollektive trafik.

- Vi har brugt hundredvis af millioner af kroner på at holde hånden under vores kollektive trafik under corona, og det er, fordi vi vil have, at man skal kunne benytte sig af busser i hele landet, siger Trine Bramsen.

- Der må ikke herske tvivl om, hvor optagede vi er af den her dagsorden, siger hun til TV2 Fyn.

Der er allerede planlagt et møde mellem regioner, kommuner og regeringen senere i september. Mødet handler netop om kompensation til trafikselskaber for følger af coronarestriktionerne.

- Samtidig med den kompensation, som vi har lagt op til, bliver trafikselskaberne også nødt til at gøre en indsats for at få deres tabte passagerer med om bord, siger Trine Bramsen til TV2 Fyn.

Regionerne har beregnet, at der mangler 279 millioner kroner i budgetterne for 2023 for at opretholde busdriften på det nuværende niveau. Det svarer til 14 procent af regionernes samlede budget for kollektiv trafik, og kan betyde fire millioner færre bus- og togafgange i de fem regioner.

Ifølge næstformand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) er situationen "meget alvorlig".

- Vi ved, at de busruter, der trods alt er økonomi i, fordi der er flere passagerer med busserne, typisk er i de større byer. Omvendt er der færre med ruterne i de tyndt befolkede områder, og det vil typisk være der, man vil skære, sagde Stephanie Lose til TV2 Fyn.Passagertal Politik Trafikselskaber Økonomi