NYHEDER 10. AUG 2022 KL. 17:00

Parkeringsselskab: Antallet af erhvervsparkeringer i København er faldet med 25 procent

Af: kollektivtrafik

Antallet af erhvervsparkeringer i København er faldet med 25 procent
Indeks-graf over private parkeringer (B2C) og erhvervsparkeringer (B2B) fra januar 2019. (Grafik: EasyPark)

Mens antallet af parkeringer blandt private næsten er tilbage på niveau med tiden før corona-nedlukningerne, så er det ikke tilfældet, når det gælder erhvervsparkeringer. P-selskabet EasyPark har set på, hvordan antallet af parkeringer har udviklet sig, når det gælder selskabets kunder. Easy Park kan konstatere, at antallet af erhvervsparkeringer er faldet siden de første nedlukninger i 2020, og at det har holdt sig på et lavere niveau siden corona-tiden begyndte i marts 2020


Der er tale om parkeringer, hvor et firma betaler for den ansattes parkering i forbindelse med arbejdet. Og der er en tydelig tendens til, at ændringen især gælder ansatte i kontormiljøer, mens parkeringer blandt eksempelvis håndværkere har ligget stabilt under alle nedlukningerne. EasyPark vurderer, at faldet i antal erhvervsparkeringer tyder på, at hjemmearbejdet er kommet for at blive i længere tid.  

- Jeg er faktisk overrasket over, at erhvervsparkeringerne stadig ligger lavt, men det skyldes sandsynligvis, at mange kontormedarbejdere stadig arbejder delvist hjemmefra, og at vores vaner generelt er skiftet. Vi har vænnet os til, at hurtige videomøder faktisk fungerer fint i mange tilfælde, og at vi ikke altid behøver at bøvle med at sidde fast i trafikkøer, siger landechef for EasyPark, Bernd Reul. 

Antallet af erhvervsparkeringer har årets første syv måneder ligget omkring 25 procent under niveauet i 2019, som er det seneste normale år at sammenligne med. Tallene viser også et lille fald i parkeringer blandt private, når man sammenligner sommermånederne i år med sidste år, og det tolker Bernd Reul som tegn på, at den stigende inflation har fået os til at køre mindre i 2022. 

- Med høj inflation og benzinpriser på omkring 17-18 kroner literen er der ikke noget mærkeligt i, at folk tænker sig om en ekstra gang, før de tager bilen ind til byen og parkerer, siger Bernd Reul.

Mobilitet Statistik