NYHEDER 26. AUG 2020 KL. 12:07

Bornholm får flere færgeafgange med lavere priser

Af: kollektivtrafik

Transport- og Boligministeriet har godkendt Bornholmslinjens sejlplan for 2021 efter høring i Trafikkontaktrådet for Bornholm. I forhold til sejlplanen 2020 vil sejlplanen for næste år give flere afgange på Rønne-Ystad og lavere priser


I alt vil hurtigfærgerne Express 1 og Max i forhold til Færgekontrakten sejle tilsammen 388 ekstra afgange i løbet af 2021. 374 ekstra afgange med Max og 14 ekstra afgange med Express 1. I forhold til den faktiske sejlads i 2020 bliver der 80 ekstra afgange.

- Med de mange ekstra afgange vil vi fortsætte succesen og sikre tilgængeligheden til Bornholm - også i de uger, hvor der er stor interesse for at komme til Bornholm, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Den almindelige prisudvikling ville egentlig få priserne til stige i 2021, men på grund af faldende oliepriser vil færgekontraktens olieprisfradrag gøre alle billetter en smule billigere. Dertil kommer et prisfald på en række billettyper, fordi gennemsnitspriserne i 2019 i alt blev overskredet med 3,8 millioner kroner. Reduktionen i billetprisen vil især komme høje biler, anhængere, autocampere og gående på Rønne-Ystad til gode i 2021.

Sejlplanen viser ekstra morgen- og aftenafgange i weekenderne i skolernes sommerferie, mere frekvens i sensommeren for at forlænge sæsonen og flere weekendafgange hen over efteråret.

- Situationen med corona har i år sendt en masse nye turister til Bornholm. Mange af dem kommer forhåbentligt tilbage. Derfor er det nødvendigt med høj frekvens, som giver fleksibilitet og gør både længere og kortere ture til Bornholm mulige, siger Jesper Skovgaard.


Sejlplanen er tilgængelig på Bornholmslinjen.dk og i Bornholmslinjens app fra tirsdag 1. september klokken 10.00.Færgeruter