NYHEDER 26. JAN 2021 KL. 22:51

Danmark er stadig lukket for flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater

Af: kollektivtrafik

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har forlænget det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai. Forlængelsen gælder som udgangspunkt i en uge frem til tirsdag 2. februar


Flyveforbuddet blev indført fra 22. januar, da der var opstået usikkerhed om pålideligheden af hurtigtest på nogle privatklinikker i Dubai. Forbuddet gælder alle fly fra De Forende Arabiske Emirater herunder fly i transit.

De danske myndigheder er i konstruktiv dialog med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater, og der drøftes forskellige modeller for testløsninger, som de relevante danske myndigheder i de kommende dage skal studere og vurdere nærmere. Der er tale om modeller som Emiraterne har indført for flyvninger til blandt andet Holland og Norge, og erfaringerne herfra vil indgå i det videre arbejde. Transportministeriet oplyser, at hvis der inden 2. februar foreligger en tilfredsstillende verificeret testløsning, kan flyveforbuddet ophæves før tid.

- Jeg har modtaget flere henvendelser, der bekræfter mig i, at det var helt rigtigt midlertidigt at lukke for flyvninger fra Dubai. Jeg ved, at flyselskaberne og myndighederne i landet tager mistanken meget alvorligt, og arbejder på en løsning - i god dialog med de danske myndigheder, siger Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler for at undgå, at der kommer flere smittede ind i Danmark i en tid, hvor vi som samfund gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede.

Der er 25. januar indgået politisk aftale om hastelovgivning om krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Lovgivningen forventes vedtaget 2. februar 2021.Corona