NYHEDER 15. MAR 2023 KL. 10:06

Danmark får endnu et fjernbusnet

Af: Redaktionen

Danmark får endnu et fjernbusnet
Fleet er et nyt landsdækkende fjernbusnet, som kommer til at køre mellem 19 danske byer. Foto: Nikolaj Trane Kastenberg.

VIKINGBUS melder sig på banen med et nyt nationalt fjernbuskoncept, Fleet, med 160 ugentlige afgange mellem 19 danske byer. Tanken er at udnytte en af landets største busflåder til at tilbyde fleksible rejser med 24 timers pladsgaranti til konkurrencedygtige priser. De nye ruter åbner 30. marts 2023.


Adm. direktør i VIKINGBUS, Thomas Wandahl fortæller, at Fleet tilbyder pladsgaranti for kunder, der booker billet minimum 24 timer i forvejen. Det kan lade sig gøre, fordi VIKINGBUS er Danmarks største busselskab, hvorfor selskabet råder over en både stor og fleksibel busflåde med flere end 800 busser. Det betyder, at udbuddet kan tilpasses med meget kort varsel.

Konceptet bunder i resultaterne af en fokusgruppeundersøgelse, hvor målgruppen i alderen 18 til 30 år i vidt omfang gav udtryk for, at de savner et fleksibelt og moderne alternativ til de eksisterende leverandører af offentlig transport i Danmark.

- Den største forskel mellem vores koncept og de eksisterende fjernbusselskaber er, at vi kan tilbyde en fleksibel og mere moderne kundeoplevelse, der i høj grad passer til tiden. Så længe kunderne booker billet 24 timer inden afrejse, er de sikret en plads. Vi vil med andre ord give vores kunder noget af det, de efterspørger allermest; nemlig friheden til at være spontan og booke en billet til en konkurrencedygtig pris i sidste øjeblik, siger Thomas Wandahl.

Men antallet af busser gør det ikke alene. Thomas Wandahl peger ligeledes på, at Fleet kommer til at tilbyde en strømlinet digital kundeoplevelse gennem Fleet Bus-appen, der blandt andet gør det muligt at følge de busser, som kunden har booket billet til. En funktion der er kendt fra blandt andet Uber.


Om Fleet
• Nyt landsdækkende fjernbuskoncept der kører første tur den 30. marts
• Fleet er ejet af et af Danmarks største busselskaber, VIKINGBUS
• Fleet kører mellem 19 danske byer med 160 ugentlige afgange – og flere byer kommer til
• Priser fra 79 kroner på tværs af Danmark
• Fleet kører mellem følgende danske byer: København, Aarhus, Odense, Middelfart, Vejle, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning, Holstebro, Kolding, Vejen, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Skanderborg, Randers og Aalborg
• Fleet er åben for booking på fleet.dk eller Fleet Bus-appen til iPhone og Android

 Billetter og takster Fjernbustrafik Mobilitet