NYHEDER 24. NOV 2023 KL. 14:00

De trykte køleplaner bliver lagt på hylden på Fyn

Af: kollektivtrafik

Som det sidste trafikselskab i Danmark har FynBus besluttet at sige farvel til trykte køreplaner. Ved at lægge de trykte køreplaner på hylden, forveter FynBus at spare omkring en halv million kroner årligt samt reducere det årlige forbrug af papir med ca. 4,5 ton


Efter mange år med trykte køreplaner, er de sidste fynske buskøreplaner trykt. Der kommer ikke flere. Det er meldingen fra FynBus.

Siden 2007, hvor FynBus blev grundlagt, har det været muligt at få en trykt køreplan i hånden på Fyn og Langeland. Køreplanerne har været tilgængelige i busserne, på salgssteder og hos FynBus’ samarbejdspartnere.

Hos FynBus har de en klar opfordring til buspassagerne på Fyn - brug rejseplanen.

Trafikselskabet har igennem flere år opfordret kunderne til at bruge rejseplanen i stedet for at orientere sig i den trykte køreplan, da rejseplanen tilbyder en mere præcis køreplan, da den altid er opdateret.

Samtidig får man information om, hvor fyldt bussen er, om afgangen er forsinket eller om der eventuelr er en omkørsel på ruten.

Ønsker man at have en fysisk køreplan med i tasken, så er muligheden der fortsat. Alle køreplaner er tilgængelige på FynBus’ hjemmeside i pdf-format, hvorfra man selv kan hente køreplanen ned til ens computer og printe den.

Har man ikke adgang til egen computer og printer, vil det være muligt at besøge FynBus’ kundecenter, hvor personalet vil hjælpe med at printe køreplanen. Bor man langt fra kundecenteret, kan man ringe til FynBus’ kundeservice, der så vil hjælpe med at printe køreplanen og sende den med posten.   

FynBus er af sin ejerkreds blevet bedt om at sikre balance i de administrative omkostninger, herunder en budgetreduktion på 2 procent. En del af besparelserne er fundet ved, at trafikselskabet har taget en beslutning om, at buskøreplanerne fremover ikke trykkes. FynBus forventer at spare ca. en halv million kroner årligt ved at afskaffe de trykte køreplaner samt reducere deres årlige forbrug af papir med ca. 4,5 ton.


De trykte køreplaner forsvinder fra busserne 14. januar 2024.Køreplaner