NYHEDER 6. NOV 2020 KL. 11:32

Esbjerg får en ny station i bydelen Jerne

Af: kollektivtrafik

I december åbner Banedanmark en ny station i Jerne i Esbjergs østlige del. I øjeblikket er der fuld aktivitet på byggepladsen for at komme i mål med de sidste opgaver


Aktiviteten med at bygge den nye Jerne Station var på sit højeste i sommermånederne, hvor augustnætterne også blev til arbejdsdage, da Banedanmark etablerede de 90 meter lange perroner på hver side af sporene. Arbejdet med at hejse perronelementerne på plads blev udført om natten af hensyn til togtrafikken.

I øjeblikket er Banedanmark i gang med installation af trapper og elevatorer, så passagererne får gode adgangsforhold til den nye station.  


Lokalstation
Jerne Station bliver en lokalstation på Esbjerg Nærbane, der kører mellem Varde, Esbjerg og Ribe, som skal betjenes af de regionale tog i området med omkring to tog i timen i hver retning.

- Med den nye station binder banen Esbjerg og oplandet i Jerne tættere sammen og giver endnu flere esbjergensere et grønt og bæredygtigt alternativ samt kortere rejsetider, når de skal transportere sig gennem trængslen, siger Lars Blædel Riemann, der er områdechef i Banedanmark.

 

Fakta om Jerne Station:

  • Perronlængde: 90 meter (en sydlig og en nordlig perron) 
  • Perronbredde: 3,35 meter 
  • Højde over niveau: 3-5 meter over omkringliggende terræn  
  • Adgangsforhold: Trapper og to elevatorer 
  • Tages i brug: 13. december 2020 


Jernbaner