NYHEDER 14. JUN 2021 KL. 12:45

Færgeselskaberne kan gøre klar til sommerpakken

Af: kollektivtrafik

Som led i sommerpakken 2021 bliver det muligt for de danske indenrigsfærger og færgeruten Rønne-Ystad at tilbyde gående, cyklister og biler med handikapparkeringskort at rejse gratis i juli, august eller september. Trafikstyrelsen har i den forbindelse udsendt materialet om årets sommerpakkeinitiativ med gratis færgerejser til de deltagende færgeselskaber fra sidste års sommerpakke


Det er op til færgeselskaberne selv at beslutte, om de vil deltage i ordningen eller ej - og hvis de gør, hvornår den gratis periode i givet fald skal ligge.

- Succesen fra sidste sommer viste, at danskerne gerne tager en færgetur i deres sommerferie. Vi har rigtig mange dejlige færgeruter her i landet, og jeg håber derfor, at alle færgeselskaber vil overveje at være en del af ordningen igen i år, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

De gratis færgebilletter kan fordeles over juli, august og september, hvor det sidste år kun var juli. Det giver en større fleksibilitet, som både øerne og færgeselskaberne har efterlyst.

Færgeselskaberne skal med ordningen lægge sig fast på minimum 30 hele dage, hvor de skal udbyde de gratis billetter til gående, cyklister og biler med handikapparkeringskort. Samtidig er færgeselskaberne forpligtet til at sætte et loft på antallet af gratis billetter, således at de lokale beboeres adgang til færgerne bliver sikret.

Trafikstyrelsen vil efter fristen offentliggøre en liste på deres hjemmeside over de færger, der deltager i ordningen, og hvornår deres gratisperiode er.

Transportministeriet henviser derfor til Trafikstyrelsen for yderligere oplysninger om selve tilmeldingsprocessen for færgeselskaberne.


Interesserede kan finde flere oplysninger her:Corona Færgeruter