NYHEDER 12. MAJ 2023 KL. 10:04

Fjernbus-passager truede med at sprænge bussen i luften

Af: kollektivtrafik

Sydøstjyllands Politi tog ingen chancer, da passagerer i en bus fra fjernbusselskabet, Flixbus, torsdag ved 20-tiden anmeldte, at en medpassager var aggressiv og blandt andet truede med at sprænge bussen i luften


Sydøstjyllands Politi oplyser, at der ikke var nogen bombe eller lignende, der kunne sprænge bussen i luften, og den 33-årige blev anholdt uden dramatik. 

Han var fredag fortsat anholdt, og det undersøges i øjeblikket om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Bussen var på vej nord på ad motorvejen fra Fredericia til Vejle, da flere passagerer oplevede den 33-årige mand fra København som aggressiv og truende - og herunder truede med at sprænge både bus og passager i luften. 

Sydøstjyllands Politi sendte det fornødne antal patruljer til at kunne håndtere situationen og bringe bussen til en sikkert stop på rastepladsen ved DTC nord for Vejle. Her blev passagerne bragt ud af bussen og den 33-årige anholdt. Da han efter forklaringerne havde truet med at sprænge bussen i luften, blev bussen undersøgt for en eventuel bombe eller lignende. Derfor blev EOD (Hærens Ammunitionsrydningstjeneste) tilkaldt ligesom Sydøstjyllands Politis egne sprængstofhunde blev anvendt. Der blev ikke fundet bombe eller lignende.

Flixbus sørgede for at passagerne blev bragt videre efter afhøring.

Politiet anser hændelsen for afsluttet og understreger, at der på intet tidspunkt var fare for en bombesprængning. Men politiet tog afsæt i, at det var en mulighed. Derfor fik buspassagerne eller dem, der blev vidne til indsatsen, en ikke helt almindelig oplevelse.