NYHEDER 29. JUN 2021 KL. 12:27

Grænsekommune vil have del i pulje til øget tilgængelighed på togstationer

Af: kollektivtrafik

Den brede aftale ”Infrastrukturplan 2035”, som S-Regeringen præsenterede med opbakning fra alle partier i Folketinget, åbner blandt andet for en pulje på 650 millioner kroner til øget tilgængelighed på landets togstationer samt et dobbeltspor på togstrækningen Tinglev-Padborg. - Vi vil gøre vores bedste for at få del i puljen, da vi som bekendt tidligere har gjort opmærksom på forbedringsmuligheder på vores togstationer i Padborg, Tinglev og Rødekro, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V)


- I aftalen er der også sat penge af til et dobbeltspor på togstrækningen mellem Tinglev og Padborg, hvilket er glædeligt. Dobbeltsporet har været længe ventet, og det kommer til at gavne både person- og godstransport ind og ud af Danmark. Det glæder mig også, at der i aftalen er sat penge af til medfinansiering af kommunale cykelstiprojekter. Det er noget, vi har stor fokus på i Aabenraa Kommune, siger han videre.

Aabenraa Kommunes økonomiudvalg blev i maj enige om at arbejde for en statslig medfinansiering af et byggeri af en motorvejsbro i industriområdet i Padborg. Økonomiudvalget vedtog, at der afsættes 25 millioner kroner til kommunal medfinansiering.

- Vi har planer om en motorvejsbro, der skal binde det nye erhvervsområde vest for motorvejen sammen med transportcentret i Padborg, og derfor vil jeg fortsat arbejde for, at der fra statslig side kommer medfinansiering til projektet, lige som vi blandt andet så ved motorvejstilslutningen i Bodum. Det er ikke med i denne aftale, men jeg håber på, at det alligevel kan lykkes, siger Thomas Andresen.

Fredag 25. juni præsenterede Transportministeriet desuden en anden bred, politisk aftale om grøn omstilling. I aftalen er der blandt andet afsat penge til dækning af merindkøb ved indkøb af grønne lastbiler samt medfinansiering af offentligt tilgængelige ladestandere.

- Jeg håber, at vi i Aabenraa Kommune kan få endnu større mulighed for at bidrage til den grønne omstilling. Både med flere ladestandere til vores borgere og turister, men også med forstærket mulighed for vores mange transportvirksomheder til at gå den grønne vej. Jeg håber, at aftalen bliver så enkel som mulig, så virksomhederne kan se sig selv i den uden for meget bureaukrati, siger Thomas Andresen.Infrastruktur Tog og jernbaner