NYHEDER 1. JUN 2022 KL. 23:00

Grønne søndage i Nordjylland fås for kun 25 kroner

Af: Mikael Hansen

Den nordjyske udgave af rejsepasset hedder ”Grøn søndag” og Nordjyllands Trafikselskab giver igen i år nordjyder og turister muligheden for at rejse Nordjylland tynd den sidste søndag i måneden. Tilbuddet gælder fra maj til september.


Når vi rejser sammen, rejser vi grønnere, end når vi rejser alene. Derfor er den kollektive trafik et godt valg, hvis du vil gøre klimaet og miljøet en tjeneste. De fleste af busserne i Nordjylland kører på grønne drivmidler som brint, gas og moderne biobrændstof, og i august 2022 bliver et stort antal dieselbusser på bybuslinjerne i Aalborg skiftet ud med fabriksnye el-busser. Det gør den kollektive trafik til et endnu grønnere valg, når du skal fra A til B.

- Bevidstheden om miljø og klima vokser støt, og det betyder også, at vi oplever, at flere efterspørger en mere bæredygtig form for ferie. At rejse kollektivt er som udgangspunkt et grønt valg, og med vores ”Grøn søndag” billet har nordjyder og turister mulighed for at rejse Nordjylland tynd for bare 25 kroner”, udtaler Mette Henriksen, Chef for kunder & salg hos Nordjyllands Trafikselskab (NT).


Sommerruter og turistsamarbejde
Hver sommer laver NT særlige sommerbusruter. Sommerruterne bringer nordjyder og turister til og fra forskellige attraktioner og naturperler som f.eks. Fårup Sommerland, Jesperhus, Nationalpark Thy og Skagen. Eksempelvis er der indsat bybus i Skagen hen over sommeren, så det er let at komme til og fra byens forskellige attraktioner. En anden meget attraktiv rute er ”Trekantruten” der er en kombination af NT’s busrute 470, hjuldamperen Svanen, der sejler på Mariager Fjord, og Mariager-Handest Veteranjernbane.

- Vores sommerruter bruges af rigtig mange, og vi har et rigtig godt samarbejde med de forskellige attraktioner i Nordjylland. I år har vi også haft et rigtig godt samarbejde med Destination Nord, Destination Nordvestkysten, Destination Limfjorden og Destination Himmerland. Vi har en fælles interesse i at få flere turister til at opleve Nordjylland og ikke mindst en fælles interesse i bæredygtig turisme, siger Mette Henriksen.

Grøn Søndagsbilletten kan benyttes i både sommerruterne og alle NT’s andre busser. Billetten kan også benyttes i alle Nordjyske Jernbaners tog (de blå tog). Grøn Søndagsbilletten kan ikke benyttes i DSB og Arriva Tog.

 

Fakta:

  • ”Grøn søndag” billetten gælder den sidste søndag i måneden i perioden maj – september. (29. maj, 26. juni, 31. juli, 28. august og 25. september)
  • Billetten koster 25 kr. for en voksen og 15 kr. for børn/pensionister
  • Billetten skal købes i NT’s billet app NT Billet eller på NTbillet.dk.
  • Sommerkøreplanen findes på NordjyllandsTrafikselskab.dk. Den trykte udgave udkommer 1. juni og kan findes hos NT’s salgs- og servicecenter på Aalborg Busterminal samt på de større turistinformationer, attraktioner, campingpladser og feriecentre i Nordjylland. Alle afgange og ankomster findes også på Rejseplanen.dk

 Billetter og takster Trafikselskaber