NYHEDER 7. SEP 2022 KL. 14:44

Knorr-Bremse Group overtager DSB’s komponent- og reservedelsværksteder

Af: Redaktionen

Den tyske virksomhed Knorr-Bremse Group har fra den 1. september 2022 formelt overtaget komponent- og reservedelsværksteder og skal fremover levere og vedligeholde reservedele til DSB’s nye tog. Den danske afdeling er blevet døbt Knorr-Bremse Rail Systems Denmark A/S, og samtidig er der indgået aftale om langsigtet levering af komponentvedligehold og reservedele til hovedparten af DSB's nuværende togflåde, indtil de aldrende togsæt er fuldt udfaset.


DSB besluttede i 2020 at frasælge sine komponent- og reservedelsværksteder i kølvandet på den politiske beslutning om, at fremtidens tog fra franske Alstom skal vedligeholdes af togproducenten og ikke af DSB.

Med det endelig salg til Knorr-Bremse Group får DSB nu sikret en solid leverandør af reservedele til den eksisterende togflåde eksempelvis IC3-, IC4- og IR4-togsæt og samtidig får de mange dygtige medarbejdere en mere fremtidssikret arbejdsplads:

- Det er selvfølgeligt vemodigt at skille sig af med opgaver og medarbejdere, som i mange år har været med til at sikre komfortable og køreklare togsæt til kunderne. Når det er sagt, så er Knorr-Bremse en vigtig international aktør på komponent- og reservedelsmarkedet og et godt sted for de medarbejdere, DSB nu siger farvel til. Knorr-Bremse har en bred erfaring og de rigtige kompetencer til at sikre, at togsættene kan fortsætte i drift i de kommende år, indtil vores aldrende dieseltogsæt erstattes med nye elektriske og mere bæredygtige tog," siger administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen.

Knorr-Bremse Group udtaler i anledning af købet:
- Vi er meget glade for vores aftale om at overtage DSB Komponentværksteder og ser frem til at byde medarbejderne velkommen i Knorr-Bremse Group. Sammen vil vi kunne udvikle DSB Komponentværksteder til et regionalt knudepunkt for nordiske jernbaneydelser og yderligere forbedre virksomhedens portefølje og få mest muligt ud af det uudnyttede vækstpotentiale på regionens jernbanemarkeder ved at nå ud til nye kunder, siger Dr. Jürgen Wilder, medlem af bestyrelsen for Knorr-Bremse og ansvarlig for Rail Vehicle Systems divisionen.

Med overtagelsen er omkring 400 medarbejdere blevet overført til Knorr-Bremse Rail Systems Denmark A/S. Købsprisen er godt 370 mio. kroner (50 mio. Euro).

Følgende værksteder er omfattet af handlen:

  • Komponentværksted i Sonnesgade, Aarhus
  • Ombygning & Havari i Augustenborggade, Aarhus
  • Komponentværksted på Depotvej, Taastrup
  • El-Teknik på Otto Busses Vej, København

Endvidere overtages administrative funktioner i Telegade, Høje TaastrupTog og jernbaner