KTF Transmision
NYHEDER 15. MAJ 2024 KL. 10:38

Taxadirektør runder 50 år

Af: kollektivtrafik


Astrid Donnerborg, advokat og administrerende direktør for et af landets største taxiselskaber, Aarhus og Horsens Taxa, fylder 50 år onsdag 22. maj. Med en uddannelsesmæssig tung baggrund og en anderledes forretningsmæssig tilgang skiller hun sig ud i branchen. Resultatet har været vækst og forretningsudvikling


Da Astrid Donnerborg tiltrådte som administrerende direktør for Aarhus og Horsens Taxa for godt ni år siden, var der røde tal på bundlinjen - og det havde der været i tre år. Og hendes erfaring med taxi-branchen var ikke andet, end hun havde været kunde.


Astrid Donnerborg er uddannet jurist og advokat med to lederuddannelser og to bestyrelsesuddannelser oveni. Hun var den første advokat herhjemme, der tog en executive MBA i forandringsledelse. Første post som administrerende direktør fik hun som 33-årig, og siden har hun høstet ledelses- og bestyrelseserfaring fra eksempelvis den finansielle sektor, produktions- og forsyningsvirksomheder, rekruttering til sundhedssektoren og dansk landbrug.


Taxiselskabet Aarhus og Horsens Taxa aflagde i 2022 sin første bæredygtighedsrapport (ESG-rapport) - uden at det var et krav - og før lovgivningen var på plads. Andre initiativer har fokuseret på at sikre og fremme diversitet på alle niveauer i virksomheden.


- Astrid Donnerborg er et lysende eksempel på, hvordan man bedriver fantastisk ledelse. Hendes baggrund, erfaring og innovative tilgang til tingene er en væsentlig årsag til vores succes. Hun er visionær og står i spidsen for at levere stærke økonomiske resultater, som kan bringe Aarhus og Horsens Taxa sikkert ind i fremtiden, siger bestyrelsesformand for Aarhus og Horsens Taxa, Richard M. Motzfeldt.


Foruden jobbet som administrerende direktør varetager Astrid Donnerborg en række bestyrelsesposter.Lidt om Astrid Donnerborg:
  • Astrid Donnerborg, der stammer fra Lind ved Herning, bor i dag i Vejle

  • Astrid Donnerborgs fødselsdag markeres internt i virksomheden

  • Astrid Donnerborg er eksempelvis bestyrelsesmedlem i DI Transport


Navne