NYHEDER 13. JUL 2022 KL. 10:48

Øresundsbron lægger vejbaner til flere bilister fra Danmark

Af: kollektivtrafik

Sommertrafikken over Øresundsbron er kommet i gang, og fritidskunder fra Danmark har i år kørt mere end i samme periode 2019


- Den danske fritidstrafik nåede allerede i foråret op til niveauet før corona. Og på det seneste ser vi altså, at de kører mere end i 2019. Det er glædeligt ikke mindst for turisme- og oplevelsesbranchen i Sverige, der har savnet besøg fra nabolandet, siger Berit Vestergaard, der er salgs- og marketingdirektør på Øresundsbron.

Siden månedsskriftet juni-juli har fritidstrafikken over Øresundsbron taget et hop opad, og det er først og fremmest kunder med bopæl i Danmark, der har bidraget til det.

- Sommerudflugter og ferie på den anden side af Øresund er endelig blevet nemt igen, og vi ser at mange danskere kører over Øresundsbron til destinationer i Sverige og på Bornholm, siger Berit Vestergaard.

Fritidstrafikken for danske aftalekunder var 7 procent højere i uge 26 og 27 end samme periode 2019, til gengæld lå den svenske fritidstrafik 13 procent lavere.

- Flere faktorer har indflydelse på, at svenske fritidskunder ikke er oppe på niveauet fra 2019 endnu. Det skyldes blandt andet store valutaforskelle, og at den svenske rejseaktivitet via Københavns Lufthavn i Kastrup ikke er på helt samme niveau som før corona, siger Berit Vestergaard.


Samlet set var aftalekundernes fritidstrafik 3 procent lavere i uge 26 og 27 end samme periode i rekordåret 2019.