NYHEDER 3. JAN 2021 KL. 21:17

Passagerer fra Storbritannien skal vise negativ corona-test for at kunne komme ind i Danmark

Af: kollektivtrafik

Fra mandag 4. januar til og med søndag 17. januar er der indført forbud mod at flyve fra Storbritannien til Danmark med passagerer, der ikke er i besiddelse af en høst 24 timer gammel negativ coronatest. De danske myndigheder har indført forbuddet for at begrænse smitten med den mere smitsomme variant af Covid19 fra Storbritannien


Passagerne skal vise den negative coronatest inden de går om bord på flyet. Har man ikke en negativ coronatest at vise, må flyselskaberne ikke tage dem med.

Transportministeriet peger på, at omfanget af smitte med den nye variant i Danmark, fortsat ligger på lavt niveau. Men sundhedsmyndighederne anbefaler at forebygge nye introduktioner af smitten i Danmark, hvilket har fået Transportministeriet til at indføre kravet om en negativcoronatest.

I dag er det frivilligt, om man vil lade sig teste ved ankomst til Danmark, og det er vurderingen, at for få passagerer tager imod tilbuddet. Med forbuddet mod at flyselskaberne kan medtage passagerer, der ikke er testet negativt, sikres det, at passagerer ikke kan fravælge en test.

- Regeringen følger situationen tæt, og vi kan se, at en stor del af de passagerer, der er kommet med fly fra Storbritannien, ikke har taget mod tilbuddet om en test. Det giver en øget risiko for, at der kommer mere af den særligt smitsomme variant af Covid19 ind i Danmark, uden at vi opdager det. Derfor laver vi et forbud mod at flyve med passagerer fra Storbritannien, der ikke er testet negativt, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Forbuddet gælder alle passagerer. Det er op til flyselskaberne at sikre, at man ikke kommer ombord uden en negativ test. Børn i alderen til og med 12 år er dog undtaget fra test-kravet. Det bliver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der fører tilsyn med, at forbuddet bliver overholdt.Corona