NYHEDER 9. NOV 2022 KL. 15:04

Spar penge ved at bruge kollektiv trafik

Af: Redaktionen

Her er tre gode råd, som vi har fundet på Nordjyllands Trafikselskabs nyhedsrubrik


Stigende priser på alt fra smør til strøm har fået mange til at se på deres forbrug for at finde steder, hvor de kan spare. De åbenlyse besparelser kan man bl.a. finde ved at skrue ned for varmen, huske at slukke lyset og spare på vandet. Et andet spareemne kan være transportposten. Du kan for eksempel spare penge ved at benytte den kollektive trafik og vælge den billigste billetform.

 

Få rabat, når du rejser på Rejsekort
I stedet for at købe en enkeltbillet, når du rejser med bus eller tog, er det oftest billigst at rejse på Rejsekort. Sådan et kan du købe på rejsekort.dk. Hvis du vælger et personligt Rejsekort, kan du opnå de største rabatter og dermed den billigste pris pr. rejse.

Hvis du rejser på Rejsekort, kan det også betale sig at rejse udenfor myldretiden, som er kl. 18-07, kl. 11-13 og alle lørdage, søndage og helligdage. Der får du nemlig 20 procent rabat oveni, uanset hvilken type Rejsekort, du benytter.

 

Bare én gang om ugen gør en forskel
Hvis du rejser med bus eller tog bare en enkelt gang om ugen, sparer du penge til brændstof og evt. parkering.

Har du børn med, behøver det ikke at koste ekstra. Uanset hvor i landet du benytter den kollektive trafik, er det nemlig gratis for voksne og pensionister at medbringe op til to børn under 12 år. Reglen om at kunne medbringe børn gratis siger også, at et barn må medbringe et andet barn under 12 år gratis. Det gælder også, når du rejser på Rejsekort.

 

Kør sammen og del udgifterne
Hvis den traditionelle kollektive trafik ikke er en mulighed for dig, kan du overveje samkørsel. Når man kører sammen, deler man udgifterne.

Inden du starter bilen næste gang, var det måske en idé at oprette dig som bruger hos et samkørsels-firma og tilbyde et lift på den tur, som du alligevel skal ud på. Hvis nogen har brug for et lift, gør du dem en tjeneste samtidig med, at du få et tilskud til turen. Omvendt kan du også gå ind og se, om nogen i bil skal samme sted hen som dig. Så kan du vælge at køre med dem i stedet for at køre selv.

I Danmark er der flere forskellige tjenester, som gør det nemt at køre sammen, uanset om det er kørsel til/fra job eller ture i fritiden.

NaboGo, GoMore og Ta'med skaber alle kontakt mellem chauffører, der har plads til en eller flere i privatbilen, og mennesker, der mangler et lift.Bæredygtighed Mobilitet Trafikselskaber