Af: Redaktionen
Den 1. januar 2022 trådte en række ændringer af taxiloven i kraft. Ændringerne kommer i forlængelse af den politiske aftale om evaluering af taxiloven fra marts sidste år.
Taxiloven er ændret på tre punkter: Sprogkravet ved optagelse på chaufførkurset er blevet et dokumentationskrav til ansøgernes danskkundskaber. Desuden finder overenskomstbestemmelsen i taxilovens § 10 også anvendelse på tilladelser udstedt efter den tidligere gældende taxilov, og endelig er afgiften for udstedelse af en tilladelse til erhvervsmæssig persontransport blevet ændret til et gebyr.
Sprogkravet
Ændringen af sprogkravet betyder, at en ansøger ved optagelse på kvalifikationskursus til taxi m.v. nu skal dokumentere sine danskkundskaber på én af følgende måder:
Hvis en ansøger ikke kan fremlægge dokumentation efter en af ovennævnte punkter, kan Færdselsstyrelsen i særlige tilfælde meddele dispensation, hvis ansøgeren kan sandsynliggøre at opfylde kravet om at beherske det danske sprog.
Overenskomstbestemmelsen
Bestemmelsen i taxilovens § 10 om, at tilladelsesindehavere skal følge gældende bestemmelser om løn- og ansættelsesvilkår, der findes i gældende kollektive overenskomster, vil fra 1. juli 2022 også gælde for tilladelsesindehavere, der har tilladelse efter den gamle taxilov.
Det betyder, at alle tilladelsesindehavere uanset om man for eksempel har en taxitilladelse eller OST-tilladelse udstedt efter tidligere taxilov eller en tilladelsesindehaver med en tilladelse til erhvervsmæssig persontransport, skal følge samme regler hvad angår aflønning til chauffører.
Færdselsstyrelsen har i forlængelse af lovændringen udsendt en revideret version af Bekendtgørelse om taxikørsel
Kilde: Dansk PersonTransport