NYHEDER 29. JAN 2024 KL. 13:32

Tre nye busstoppesteder i tre kommuner er færdige og taget i brug

Af: kollektivtrafik

Vejdirektoratet satte sidste år gang i opførelsen af nye busstoppesteder i henholdsvis Odense Kommune, Billund Kommune og Holstebro Kommune. Busstoppestederne, der er placeret ved statsveje i de tre kommuner, er færdige og skaber bedre forhold for passagerer, der bruger kollektiv transport på landets statsveje


- Det er vigtigt, at vi arbejder på at gøre det så let og sikkert som muligt at bruge den kollektive trafik langs statsvejene. De store veje er kendetegnet ved, at der er meget trafik, og man må køre stærkt, og derfor gør et busstoppested med en buslomme en stor forskel for trafiksikkerheden, siger Ditte Bøgh Asaa, der er projektleder ved Vejdirektoratet.

- For passagerer betyder det, at det bliver mere trygt at stå og vente på bussen, og for bilister betyder det, at man som bagvedkørende ikke behøver at svinge over i den modsatrettede kørebane for at foretage en overhaling, siger hun videre.De nyanlagte busstoppesteder er opført på henholdsvis rute 30 i den lille by Stenderup-Krogager, der ligger mellem Esbjerg og Grindsted, ved et erhvervsområde på Energivej syd for Odense og på Viborgvej nær samkørselspladsen ved Mejrup øst for Holstebro.

Vejdirektoratet oplyser, at der på et par af busstoppestederne mangler lidt småting, da der lagde sig en ordentlig bunke sne, da der skulle lægges asfalt. Det bliver færdiggjort, så snart vejret tillader det.

Alle tre busstoppesteder er taget i brug af busselskaberne.


Om projektet:
Projektet udspringer af Infrastrukturplan 2035, hvor der blev afsat 50 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at skabe bedre busfremkommelighed i hele landet.

 


Et af de nye busstoppesteder - her ved Holstebro. (Foto: Vejdirektoratet)Kundeservice Mobilitet Rutekørsel