NYHEDER 26. NOV 2020 KL. 11:27

Ultraviolet lys skal dæmme op mod coronavirus på hurtigfærger

Af: kollektivtrafik

Molslinjen sætter fire hurtigfærger ind mellem Jylland og Sjælland i juletrafikken. De mange færger skal sikre, at der er plads til at holde afstand under rejsen. Alle fire hurtigfærger vil være udstyret med nye corona-afskærmninger mellem sæderne samt UV-bestråling af luften i ventilationen


- Vi gør vores yderste for, at corona ikke skal have held med at aflyse julen i Danmark, og vi gør vores yderste for at gøre færgeturen så tryg som mulig, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Molslinjens færger, der traditionelt er meget benyttede i juledagene, er netop blevet udstyret med ny corona-afskærmning mellem sæderne med nye UV-kanoner, som vil sende stråler gennem luften i ventilationssystemerne og dermed bekæmpe både virus og bakterier i luften.

Som det første færgerederi i Danmark er Molslinjen blevet certificeret med ”SafeGuard” fra Bureau Veritas. Med dette certifikat dokumenterer Molslinjen, at en pålidelig, uafhængig tredjepart har gennemgået hurtigfærgerne i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne. Det betyder, at alle skibets processer er godkendt.

Alle fire hurtigfærger på Kattegat er udstyret med de nye UV-kanoner. Kanonerne bestråler den luft, som kommer igennem skibenes ventilation. De kraftige UV-stråler fjerner ifølge producenten mindst 80 procent af alle bakterier og vira i luften.

- Kombineret med afspritning og rengøring, som vi allerede gør i dag, vil UV-kanonerne lægge yderligere et lag tryghed på rejsen. Vi ved, at mange i år vil have lyst til at besøge familien i julen, og det giver altid stor trafik på tværs af landet, siger Jesper Skovgaard.

Første dag med fire hurtigfærger bliver tirsdag 22. december. Alle fire færger vil være i drift frem til og med 28. december 2020, hvilket giver dage med op til 15 afgange hver vej.

- Det kan være svært at planlægge julen - særligt i år. Men med så høj frekvens går der en færge mindst en gang i timen, siger Jesper Skovgaard.Corona Færgeruter