NYHEDER 9. JUN 2022 KL. 03:00

Nye tider I Odense: Brug netsiden RejsiOdense.dk for at holde styr på buslinjer og bustider

Af: Redaktionen

På RejsiOdense.dk kan du nu søge en rejse fra A til B, og se præcis hvordan du kan komme frem med letbanen og det kommende nye bybusnet i Odense.


Denne sommer får den kollektive trafik i Odense en stor overhaling: Ud over at letbanen er åbnet, bliver busserne også tilpasset 31. juli, så busser og letbane dækker byen i ét sammenhængende net.


FynBus, Odense Letbane og Odense Kommune har lanceret den fælles hjemmeside RejsiOdense.dk, der fortæller om de kommende ændringer i den kollektive trafik i Odense.

Rejseplanen viser fremtiden
På RejsiOdense kan man nu prøve en alternativ version af Rejseplanen, der kigger ind i fremtiden.


Den alternative version fungerer som den normale Rejseplan, men man søger i køreplanerne, som de vil se ud, når det nye bybusnet kører sammen med letbanen. Man kan også se forbindelser med Svendborgbanen og DSBs tog, samt FynBus’ regionale ruter og uddannelsesruter.


Man kan altså få forslag fra A til B på tværs af de forskellige former for kollektiv trafik. For manges vedkommende kan man tage bus eller letbane direkte til eller fra centrum af Odense uden skift, mens andre skal skifte undervejs på rejsen, fx mellem bus og letbane. Letbane og bus mødes mange steder i byen, så det er let at skifte mellem dem.

Ændringen sker i to etaper
Odense Letbane åbnede lørdag d. 28. maj. Letbanen erstattede busrute 40-44. Søndag d. 29. maj åbnede den nye busrute 45-46, der forbinder Bolbro med letbanen.


Det nye busnet træder i kraft 31. juli.


På RejsiOdense kan du ud over information om letbanen og det nye busnet også læse mere om, hvordan du får billet til det hele.

 Køreplaner Letbaner/Metro Mobilitet Trafikinformation Trafikselskaber