NYHEDER 26. OKT 2022 KL. 16:35

Vintertid: Fem tog holder stille en time natten til søndag

Af: Redaktionen

Natten til søndag den 30. oktober stiller Danmark urene en time tilbage fra kl. 03.00 til kl. 02.00. Fem tog, der er startet i sommertid, får et ophold på omkring en time på stationerne: København H, i Odense, på Aarhus H (2) og i Fredericia. Under opholdene serverer DSB lidt forfriskninger til kunderne.


Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne, viser hvilke rejser, der er påvirket af skiftet til vintertid.

DSB har helt bevidst valgt at tilrettelægge køreplanen på den her måde, forklarer DSB’s informationschef Tony Bispeskov:

- Vi gør som tidligere år og lader togene holde stille under overgangen fra sommer- til normaltid og så tilbyder vi kunderne lidt forfriskninger under opholdene. Vi kunne også have valgt at køre to tog: Ét i sommer- og ét i normaltid, men det er der ikke kunder til, siger han.

Se listen over berørte tog her:

  • InterCity-tog 8389 fra København H til Aalborg ankommer til Aarhus H i sommertid kl. 2.15 og fortsætter i normaltid kl. 2.22.
  • InterCity-tog 8301 fra København H til Aarhus H ankommer i Odense i sommertid kl. 2.34 og fortsætter i normaltid kl. 2.36.
  • regionaltog 8307 fra Helsingør til Næstved og ankommer til København H i sommertid kl. 2.22 og fortsætter i normaltid kl. 2.25.
  • InterCity-tog 8388 fra Aarhus H til København H og ankommer til Fredericia i sommertid kl. 1.45 og fortsætter i normaltid kl. 2.00. Mellem Nyborg og Korsør er togene erstattet af Togbus på grund af sporarbejde.
  • InterCity-tog 8300 fra Aalborg til Nyborg og ankommer til Aarhus H i sommertid kl. 2.38 og fortsætter i normaltid kl. 2.45. Mellem Nyborg og Korsør er togene erstattet af Togbus på grund af sporarbejde.


Kundeservice Tog og jernbaner