NYHEDER 14. AUG 2020 KL. 10:33

Horsens får flere taxier

Af: kollektivtrafik

Efter en årrække med kun et taxi-selskab er der igen to taxiselskaber at vælge imellem i Horsens. Den nye aktør i den østjyske by er det landsdækkende taxiselskab Dantaxi, som fra denne uge kører ud i Horsens med taxivognmand Nevzat Karatas og 15 nye taxier


Større kapacitet på taxiområdet vil betyde kortere ventetid på taxi'er samt en bedre dækning af yderområderne i kommunen. Dantaxi fremhæver, at de 15 nye taxier er udstyret med selskabets Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

- Lige nu tror vi, at de 15 taxier kan dække det aktuelle behov, men vi er klar til at supplere med endnu flere, hvis kunderne tager godt imod os, siger den nye vognmand i Horsens, Nevzat Karatas, bag plexiglas-pladen i sin taxi.

Det hører til sjældenhederne, at der kommer nye taxier til Horsens. Faktisk har vognantallet i en længere periode været nedadgående og er faldet fra 60 til under 30. 

Udvidelsen gør Dantaxi til det største taxiselskab i Østjylland
Udvidelsen til Horsens sker samtidig med, at Dantaxi etablerer sig i Randers med 10 vogne. Udvidelsen til de to byer gør Dantaxi til det største taxiselskab i Østjylland opgjort på antal taxi’er, og det eneste selskab, der dækker hele området. 

For Dantaxi’s kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, er Østjylland et af de mest interessante vækstområder, og hun ser frem til at servicere borgere og virksomheder i taxier, hvor tryghed er i højsædet.

- Vi er meget optaget af, at det skal være trygt at køre med os. Vi har som det eneste taxiselskab fået installeret COVID-19-tiltag i alle vores biler i form af afskærmning mellem for- og bagsæde samt håndsprit. Kunderne kan dermed vælge taxien til i en tid, hvor der fortsat er utryghed i forhold til transportform og Coronavirus, påpeger direktøren. 


Om Dantaxi:

  • Med udvidelsen til Horsens og Randers er Dantaxi det største taxiselskab i Østjylland
  • På landsplan er cirka 1.900 taxier (heraf kører 150 på el) tilsluttet Dantaxi
  • Dantaxi har administration i Aalborg og i Virum nord for København.
  • Kundecenteret er beliggende i Virum
  • Selskabet udfører taxikørsel i 63 af Danmarks 98 kommuner og er Danmarks største taxiselskab
  • Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere


Taxikørsel