NYHEDER 24. NOV 2020 KL. 12:48

Midtjyske Jernbaner og Midttrafik overtager togstrækningen Holstebro-Skjern

Af: Redaktionen

Fra 13. december overtager Midttrafik og Midtjyske Jernbaner togstrækningen Holstebro- Skjern fra Arriva Tog. Overtagelsen betyder nye tog, nye køreplaner, nye priser og ekstra skift for de pendlere, der rejser videre mod Struer og Esbjerg. Midtjyske Jernbaner deler julekalendere ud til nuværende og kommende kunder på strækningerne Vemb-Lemvig-Thyborøn og Holstebro-Skjern i dagene omkring 1. december.


Logoet i front bliver ændret til Midttrafik og Midtjyske Jernbaner, når Arriva Tog takker af på togstrækningen Holstebro - Skjern den 13. december. Midtjyske Jernbaner kører i dag på strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn. Med overtagelsen samler Region Midtjylland den lokale togtrafik i Vestjylland. Midtjyske Jernbaner bliver dermed en vigtig del af den kollektive trafik i Vestjylland.


Arriva overdrager Holstebro-Skjern-strækningen til Midtjyske Jernbaner i Region Midtjylland, når den nye togkontrakt træder i kraft 13. december. Det betyder samtidig, at Arriva får tilføjet to nye strækninger til den eksisterende togtrafik og samlet øger trafikken med cirka en tredjedel.

Arrivas Direktør for Tog, Susanne Hejer, siger:
-Vi vil i Arriva gerne takke vores passagerer på strækningen – det har været en fornøjelse! Vi ønsker samtidig Midtjyske Jernbaner held og lykke fremover med varetagelsen af strækningen.

Administrerende direktør for Midtjyske Jernbaner Martha Vrist tilføjer:
-Hos Midtjyske Jernbaner glæder vi os meget til at kunne betjene kunderne på strækningen Holstebro-Skjern fra 13. december. Vi ved, at Arrivas sko er store at udfylde, men vi vil gøre vores yderste for at leve op til tilliden, der er vist os fra Midttrafik, Region Midtjylland og Folketinget.


Midtjyske Jernbaner bliver ansvarlige for den daglige drift, materiel og køreplaner.
Midttrafik bliver ansvarlig for billettering, markedsføring og kundeservice.


Nye tog
Midtjyske Jernbaner overtager fire Desiro-togsæt fra DSB til strækningen Holstebro-Skjern.


Nye køreplaner
De nye køreplaner er tæt på Arrivas nuværende plan, men når Midtjyske Jernbaner kun kører mellem Holstebro og Skjern, betyder det skift i enten Holstebro eller Skjern for de kunder, der skal videre mod Esbjerg eller Struer. Midttrafik og Midtjyske Jernbaner anbefaler, at kunderne bruger Rejseplanen til planlægning af deres rejse.
De nye køreplaner ligger klar på midttrafik.dk allerede nu.

Nye priser og billetter
Pendlerkortkunder vil rejse til samme pris efter overtagelsen. Rejser man på et rejsekort, køber billet i Midttrafik app/Midttrafik webshop eller i en rejsekort billetautomat på perronen, vil rejsen på strækningen Holstebro-Skjern være til bustakst, som er en lavere pris end den, der hidtil har været gældende.
Det betyder, at billetten kun kan bruges på strækningen Holstebro-Skjern inklusiv skifte til Midttrafiks busser og strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn (Lemvigbanen). Skal man videre med tog mod for eksempel Esbjerg, skal man købe en togbillet til hele strækningen.
Arrivas særlige billettilbud gælder ikke længere på strækningen fra 13. december.
I Midttrafik app kan man købe enkeltbilletter, klippekort, pendlerkort, Ungdomskort og en række særlige billetter, fx dagsbilletter til rejser med Midttrafiks busser og Midtjyske Jernbaner i hele Region Midtjylland for 99 kr.
Den særlige familiebillet til Lemvigbanen gælder fortsat kun til rejser på strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn.


Uddeling af julekalendere
I dagene omkring 1. december kan kunderne på strækningen Holstebro-Skjern møde medarbejdere fra Midtjyske Jernbaner, der uddeler julekalendere i tog og på perroner.


-Med en julekalender skærper vi forventningens glæde hos vores nuværende og kommende passagerer, og vi ser frem til at køre med jer, udtaler Midtjyske Jernbaners administrerende direktør Martha Vrist.


Midtjyske Jernbaner har længe forberedt sig på overtagelse af driften på Holstebro – Skjern strækningen. Der er blandt andet ansat mere end 20 nye medarbejdere, der sammen med de øvrige ansatte vil gøre alt, hvad de kan for, at togene kører til tiden, og kunderne får en god oplevelse.


Kunderne på Midtjyske Jernbaners anden strækning Vemb – Lemvig – Thyborøn kan ligeledes få en julekalender med hjem i dagene omkring 1. december.Billetter og takster Jernbaner Kundeservice Køreplaner Trafikselskaber