KTF Transmision
NYHEDER 24. FEB 2021 KL. 08:41

Luftfartsselskaber skal hjælpe med smitteopsporingen

Af: kollektivtrafik


Fra onsdag i denne uge skal luftfartsselskaber i forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmers navn, telefonnummer og fly- og pladsnummer til Styrelsen for Patientsikkerhed. Oplysningerne skal anvendes i forbindelse med indsatsen med at opspore smitte med corona-virus


Oplysningerne skal videregives senest tre timer efter ankomst til en dansk lufthavn på en flyvning fra udlandet. På flyvninger, der ankommer efter klokken 19.00, skal oplysningerne senest videregives klokken 8.00 den efterfølgende dag.


- Smitteopsporingsindsatsen er afgørende for, at vi hurtigt kan begrænse smittespredning. Det er ikke mindst vigtigt set i lyset af nye, mere smitsomme varianter af covid-19, som blandt andet kan komme ind i Danmark via flyrejsende. Det er derfor afgørende, at Styrelsen for Patientsikkerheds opsporingsenhed hurtigt får adgang til de nødvendige oplysninger om passagerer ombord på et fly, så styrelsen kan komme i kontakt med nære kontakter, hvis der viser sig at have været en smittet med ombord, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Corona