Ny rapport beskriver udviklingen i den kollektive trafik
Af: kollektivtrafik
I begyndelsen af 2022 - for to år siden - kom samfundet ud til en ny hverdag uden corona-restriktioner. Det betød blandt andet, at man kunne rejse uden begrænsninger, og at man som passager atter kunne vende sine skridt mod busser og tog. Det forhold er afspejlet i Trafikstyrelsens seneste rapport om udviklingen i den kollektive trafik
Efter perioden med corona-restriktioner, der begyndte i marts 2020, efter coronavirussen var ankommet til Europa og begyndt at sprede sig, fandt flere passagerer tilbage i busser, tog, letbane og metro i 2022.
Sektorrapport 2022, som Trafikstyrelsen lige har udgivet, viser, at der i 2022 var 541 millioner passagerer i den kollektive trafik, hvilket var markant flere, end i de to pandemi-ramte år forinden, hvor under 400 millioner passagerer gjorde brug af de kollektive transportmuligheder.
Mangler 40 millioner passagerer
Tallene i rapporten illustrerer dog, at der i 2022 stadig var et stykke vej til de 588 millioner passagerer, der gjorde brug af bus, metro, letbane eller tog i 2019 - året før coronavirussens ankomst.
- Den tegner et billede af, at transportselskaberne var gode til at få brugerne tilbage efter to tunge år. Det er glædeligt med tanke på, at mange af os var blevet vant til en ny virkelighed efter pandemien, hvor sådan noget som hjemmearbejde spillede en større rolle i samfundet, siger Christian Vesterager, der er vicedirektør i Trafikstyrelsen.
Udover udviklingen i antallet af passagerer beskriver rapporten også udviklingen inden for blandt andet billetpriser og tilskud fordelt på forskellige transportformer i den kollektive trafik.
Interesserede kan se Sektorrapport 2022 her:
Billetter og takster
Emner i fokus
BÆREDYGTIGHED
MOBILITET