KTF Transmision
NYHEDER 14. JUN 2021 KL. 13:00

Aftale på Christiansborg: Restriktioner i den kollektive transport lempes

Af: kollektivtrafik


Som led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i busser og tog. Transportministeriet påpeger, at der stadig skal bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer


Du skal stadig huske at tage et mundbind eller visir med, når du skal med bussen, toget, metroen, letbanen eller færgen. Til gengæld kan du tage det af, når du sidder ned og når du bevæger dig rundt på stationerne og perroner.


Lempelsen gælder fra mandag 14. juni og er en del den seneste genåbningsaftale, der blev indgået mellem S-Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.


- Nu tager vi et stort skridt tilbage mod en normal hverdag og fjerner kravet om mundbind, når man sidder ned i den kollektive transport. Det er samtidig vigtigt, at vi fortsat husker at tage mundbind eller visir med på rejsen, så vi kan passe på hinanden i de situationer, hvor vi kommer til at være meget tæt på hinanden, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Kravet om brug af mundbind eller visir vil gælde stående passagerer og personale i kollektiv trafik og alle, der bevæger sig rundt i eller ind og ud af transportmidlerne. Kravet om mundbind i taxi, på stationer og perroner bortfalder også, og ifølge aftalen vil de sidste krav om mundbind bortfalde 1. september.


I forlængelse af den yderligere genåbning bliver en række af de henstillinger med videre, der har været om belægningen i den kollektive trafik også lempet. Det betyder, at flere passagerer kan rejse med den kollektive trafik.


- Det er vigtigt, vi i den kollektive trafik følger udviklingen og faserne i genåbningen, så der for eksempel også er plads til dem, der nu begynder at møde fysisk på arbejde. Det gælder også for de mange, som forhåbentlig køber et rejsepas og skal bruge den kollektive trafik henover sommeren. Derfor lemper vi gradvist begrænsningen, så selskaberne kan tage endnu flere passagerer med allerede fra i næste uge, forklarer transportminister Benny Engelbrecht.


Fra mandag 14. juni kan alle siddepladserne i S-tog benyttes. Fra lørdag 26. juni lempes begrænsningen i fjernbusser og fjerntog, så alle siddepladser kan benyttes. Der vil dog fortsat være krav om pladsbillet i fjerntoget.


Fra 1. august fjernes belægningsbegrænsningen helt for metro, busser, privatbaner, regionaltog, S-tog og skolebusser.


Transportministeriet fremhæver, at der fortsat gælder fælles europæiske retningslinjer om at anvende mundbind i både indenrigs- og udenrigsfly og i alle lufthavne.


Interesserede kan læse hele aftalen om genåbning her:


 


 


Corona