NYHEDER 25. AUG 2022 KL. 11:19

Nærumbanen skal have nye sveller - togbusser indsættes i fem uger

Af: kollektivtrafik

Nærumbanen skal have udskiftet ca. 7.000 sveller, og derfor lukker Lokaltog A/S for togene fra 5. september til 9. oktober. Nærumbanens passagerer kan i stedet benytte togbusser, som indsættes, mens arbejdet står på


Som en del af vedligeholdelsen af Nærumbanen, skal der om kort tid udskiftes ca. 7.000 af de sveller, der holder banens skinner. Det er sidste etape af et større vedligeholdelsesarbejde, hvor Lokaltog i løbet af de seneste år har udskiftet Nærumbanens gamle sveller med nye.
 
- Sådan en større vedligeholdelsesopgave medfører desværre lidt længere rejsetid for vores kunder, da vi er nødsaget til at lukke banen helt i en periode. Vi beklager selvfølgelig de gener, som kunderne vil opleve i den forbindelse, siger Mie Rajcic, der er driftsdirektør i Lokaltog A/S og tilføjer: 
 
- Når togene på Nærumbanen igen kører fra 10. oktober 2022, så er samtlige sveller udskiftet og kan holde mange år frem. Den gevinst, vores kunder kan se frem til, er en roligere og mere komfortabel rejse, da sporene efterfølgende vil ligge meget bedre og mere stabilt end i dag.
   
Nærumbanens passagerer kan i stedet for det normale tog benytte togbusser i hele perioden fra klokken 05.20 om morgenen og indtil klokken 01.40 om natten. Dog er der ikke 10-minutters drift i myldretiden som normalt. 
 
Bro og overkørsler renoveres også 
For at genere togdriften mindst muligt har Lokaltog A/S planlagt renovering af broen over Gl. Lundtoftevej og fornyelse af overkørslerne fire forskellige steder på banestrækningen samtidig med, at svellerne udskiftes. 
 
- Ved at løse flere forskellige vedligeholdelsesopgaver på én gang, undgår vi at indstille driften af flere omgange. Til gengæld kan naboer til de steder, hvor der arbejdes, ind imellem opleve støj og kørsel med tunge maskiner i den kommende tid. Langt det meste kommer til at foregå i dagtimerne på hverdage. Men det vil også være nødvendigt med natarbejde en gang imellem, og vi beklager naturligvis de eventuelle gener, som naboerne i korte perioder kan komme til at opleve, siger Mie Rajcic.
 
 
Fakta om Nærumbanen:
  • Nærumbanen er 7,8 kilometer lang og kører mellem Nærum og Jægersborg. Toget betjener de otte stationer Nærum, Ravnholm, Ørholm, Brede, Fuglevad, Lyngby Lokal, Nørgaardsvej og Jægersborg.
 


Tog og jernbaner