NYHEDER 29. SEP 2020 KL. 17:00

Rederi intensiverer kampen mod virus på alle sine færger

Af: kollektivtrafik

Som det første rederi i Danmark er Molslinjen blevet certificeret i kampen mod corona og andre vira. Certifikatet ”SafeGuard” er udstedt af Bureau Veritas, som er en af verdens største virksomheder inden for klassifikation og certificering


Molslinjen, der er Danmarks største indenrigs færgerederi, forklarer, at ”SafeGuard” er et af de værktøjer, Bureau Veritas har udviklet til at hjælpe virksomheder med at komme godt og sikkert i gang igen efter COVID-19-udbruddet. Med certifikatet kan Molslinjen dokumentere, at en pålidelig, uafhængig tredjepart har gennemgået virksomhedens 15 færger i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne.

- Vi har lige fra begyndelsen af corona-krisen arbejdet på at skabe tryghed ved at rejse med færgerne. Med denne certificering sikrer vi ekstraordinært fokus på sikkerheden for vores gæster og medarbejderne på færgerne, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Det er alle færger på Molslinjens ruter, der er blevet certificeret. Det vil sige hurtigfærgerne på Kattegat og Østersøen plus alle de konventionelle færger på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen og Samsølinjen.

På alle færger er der eksempelvis indarbejdede og dokumenterede rutiner for, hvor meget håndsprit, der skal være ombord, og hvor ofte det bliver kontrolleret.
For gæsterne på færgerne bliver certifikatet synligt via en ”SafeGuard-label”, som blandt andet har en QR-kode, som gæsterne kan scanne for oplysninger om certificeringen.
Sideløbende med certificeringen arbejder Molslinjen med UV-lamper, som sættes op i hurtigfærgernes ventilation for at bekæmpe fremtidige vira og bakterier i luften.Corona Færgeruter